XƏBƏRÇİ.AZ məlumat verir ki,un zəhərlənməsi 2015-ci ildə Amerikada artan qida zəhərlənməsi nəticəsində ortaya çıxmışdır. Un zəhərlənməsinə səbəb olan koliform bakteriyası, heyvanların mədə və bağırsağında olur.
Aparılan araşdırmalar nəticəsində bu bakteriyanın una necə keçdiyi tam başa düşülməsə də, bəzi mütəxəssislər bu halla bağlı fərziyyələr irəli sürmüşlər.
1-ci teorem; buğda tarlalarının içindən heyvanların keçmiş olması və bu ehtimalla bakteriyanın keçməsi.
2-ci teorem; un fabriklərinin yaxınlığında heyvanların yaşamış olması
Un zəhərlənmənsindən qorunmağın yolları;
Un bişirildikdən sonra yeyilməlidir.
Un saxlanan qabların nəm olmamasına diqqət edin.
Un məhsulları, son istifadə tarixinə baxılaraq istifadə edilməlidir.